Lekeplass ved Spikkestad barneskole

Nylig ble det nye leke- og aktivitetsområdet ved Spikkestad barneskole åpnet. Ballvegg, klatrepyramider og trampoliner samt kuler og «bakketopper» som bryter opp området er på plass.

I friminuttet i morgentimene stod alle skolens barn utålmodige og ventet på åpningen. Etter en kort tale fra rektor Joreid Halvorsen startet nedtellingen fra ti, og barna kunne endelig ta i bruk lekeplassen som har ligget i skolegården som et fristende kakefat de siste månedene.

Kulene og bakketoppene er tenkt til frilek, og det er bare barnas fantasi som vil sette begrensninger på hvordan de brukes. Det er også investert i en del sittebenker for dem som bare vil sitte ned og prate eller slappe av.

Bocciabane

Underlaget på det nye lekeområdet er en blanding av asfalt, kunstgress, gummiunderlag og naturgress. Hele området har fått ny grunnmasse, og er godt drenert for å sikre et mest mulig tørt og trygt lekeområde.

Det vil bli markert områder for spill og paradis der hvor det i dag er ny asfalt. Videre kommer det en ny bocciabane når gresset som omkranser banen får vokst seg sterkt nok til våren. Alle trinnene har fått flere sett med bocciakuler så her kan det konkurreres stort.

https://www.royken.kommune.no/Aktuell-informasjon/Ny-lekeplass-ved-Spikkestad-barneskole/

Spikkestad Torg

Det planlegges for fullt et nytt kirke- og kultursenter på Spikkestad torg. Bygget skal inneholde 3 hovedfunksjoner; kirkelig rom, livssynsåpne seremoni rom og kulturlokale / kafè.

Røyken kirkelige fellesråd og Røyken kommune samarbeider for realisering av dette prosjektet.

Det er nå gjennomført en prekvalifisert konkurranse med 4 arkitektkontor. Disse har levert sine anonymiserte forslag til juryen under hver sine motto. Juryen tar sikte på å sluttføre sitt arbeide 1.juni.

LokalePortaler Spikkestad